Държавата помогнала на бизнеса и хората с 4 млрд. лв. за 3 месеца

Нинова се похвали, че кабинетът спрял спекулата
173
Държавата помогнала на бизнеса и хората с 4 млрд. лв. за 3 месеца
Снимка: БГНЕС

Министърът на икономиката Корнелия Нинова съобщи, че държавата е помогнала на бизнеса и на домакинствата с 4 млрд. лв. за три месеца и половина.

"Още от миналата година, подготвяйки бюджета и мерките, с които да подпомогнем бизнеса и домакинствата, направихме няколко неща – мораториумът върху цените на тока и парно, той изтече и цените днес не са с драстичен скок. Съмнява ли се някой, че тази мярка помогна на домакинствата да преодолеят първите три най-тежки месеци от годината", коментира тя в отговор на въпрос на депутата от ДПС Петър Чобанов, който отсече, че инфлацията вече е двуцифрена и ще продължи да расте, а към момента не се вижда стратегия на правителството за овладяване на ценовия натиск за подпомагане на хората и бизнеса, за да не продължи инфлацията.

Нинова припомни, че днес помощта за ток за фирмите е 300 лева за мегаватач.

"Мярката 60:40 помогна на много фирми и работници и продължава и сега. Борбата със спекулата даде резултат, защото само за 24 часа скокът на цените на бензина и тока спря", каза тя.

Вицето припомни, че от днес влизат и редица мерки, за които в бюджета са заделени 20 милиарда лева като скок на минималната заплата, на майчинството, на детските надбавки, на ваучерите за храна, субсидиране на общините, безплатни детски градини.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
0
 
7
 
! Отговори
П.К. преди 2 години
Каква "вице" е тази и какво е "помогнала" държавата? Да се правят непрекъснато борчове с милиарди? Това за "помощ" ли се смята? И какво прави тази там, която обра и разруши Българските Външно-Търговски Дружества? И какво разбира тя от икономика, от индустрия, от производство? А кой я сложи на това място? Пък, и другите край нея?
128
0
 
8
 
! Отговори
пари-за-мушама-няам преди 2 години
БАТТИ ГЛУПОСТИТЕ ! ТАЯ СЪВСЕМ ЩЕ НИ ЗАКОПА !
127
0
 
5
 
! Отговори
Рубли-смях... преди 2 години
Ало, банката ли е, какъв е курсът на рублата днес?За купува или продава?Не, за да се посмея...
126
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А на хората, нямащи 4 милиарда, кога ще помогне Киро?
125
0
 
7
 
! Отговори
Само да уточнчя: преди 2 години
Крайно време е управниците ни да престанат да демагогстват! За хората изобщо не е важно с какви лъжи ни заливат 24 часа,а какво има в продънените ни джобове! При народа не достига нищо от милиардите,които теглят всеки месец! Мораториумът на тока доведе до минимум два пъти по-високи сметки,бензинът надхвърли три лв.,олиото удари 8лв.,хлябът два лв.,краставици,домати 5лв.,кис мляко с 20% нагоре и още,и още нагоре!Промяната е на глад,мизерия,смърт и тотален непукизъм на властниците!Това е ИСТИНАТА
124
0
 
12
 
! Отговори
Бул гур преди 2 години
Има ли по голям лъжец в България от Корнелия Нинова? Ако познавате такъв,моля посочете го.Благодаря предварително!
123
0
 
5
 
! Отговори
Военен брокер преди 2 години
Как се става роб (от около 3000 хиляди години е все така): 1. Губиш война .(слава Богу нямаме война) 2. Не можеш да изплатиш дълга си. (теглим всеки месец по един милярд лв.)...
122
0
 
8
 
! Отговори
Падаря преди 2 години
Долу горе 1,5 милиона работещи ще храим няколко милиона многодетни майки дето цялата им фамилия от около 30 -50 човека е перманентно безработна и други тарикати...
121
0
 
8
 
! Отговори
ХАХА преди 2 години
МНОГО ДОБРО УСВОЯВАНЕ НА ПАРИ........БОЙКО БОРИСОВ ЩЕ ВИ ДИША ПРАХА.......САМО ДЕТО НАРОДА ДУХАМЕ СУПАТА........
120
0
 
8
 
! Отговори
Антрополог преди 2 години
Двустаен мухлясъл панел на една поляна в София 120 000Е? При заплата 800Е .В Белгия 3 стаен в Гент 120 000Е при заплата 2600Е тия ни конят от България !
119
0
 
7
 
! Отговори
До сега : преди 2 години
Тия милярди са в канала ,фирмите си вдигат цените ,заплатите замразени.При Бойки на година доходите се вдигаха с 10% при теа на година инфлацията изяжада по 10 % при замръзени доходи и даже падащи заплати в някой сектори. Болниците - са предверие на траурините агенции,а те искат по 5к на жертваа наа здравеопазването за погребение в София....иначе ще инвестира в гръцки пристанища и ще купува газ през комисиона на гърците -големи схеми...
118
0
 
7
 
! Отговори
Гошо преди 2 години
Не знам, някой да е усетил тази помощ...
117
0
 
10
 
! Отговори
абе преди 2 години
с какво помагате бе, 9 млрд. ви оставиха герб, вие ги плюете, заеми теглите, инвеститорите бягат, инфлация, беднотия - и се надувате като чушка на котлон....некадърници!
116
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Държавата помогнала на бизнеса и хората с 4 млрд. лв. за 3 месеца . . . а малко понататък . . . от днес влизат в сила! А бе неграмотници едното е в минало време, а другото в бъдеще тепърва ще влиза! Марш от парламента оставка съд и затвор! Няма промяна в лозунгите!
115
0
 
13
 
! Отговори
вещер преди 2 години
Кога, кого, къде, как... С моятите скромни доходи 1000 лв, само разбирам ,че до никъде не стигат... 40% е инфлацията, на кого са дадени тез помощи....
114
0
 
11
 
! Отговори
А.Е. преди 2 години
Тая е имала предвид: "Държавата е помогнала на бизнеса на нашите хора..."
113
1
 
3
 
! Отговори
хаха преди 2 години
До Рубли ?!сигурно 1евро ще стане 30000рублотапета
112
0
 
8
 
! Отговори
хаха преди 2 години
държавата помогнала на АСАН КРАДЕЦО и КИРЕ *** с 4 милиарда в техните джобове ай честито на печелившите
111
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
4 години по 12 месеца по 1.33 млрд на месец = 63.84 млрд, ама ние верно сме мноо богати бе! Пари има!
110
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Червения популизъм, граничещ с глупостта. Тази помощи, ще издуят още повече инфлацията и точно тогава хората с най-ниски доходи, ще се хванат за палците.